fullsizeoutput_6898
Adolf Dijkstra, 1962, roepnaam Dolf

Al 15 jaar maak ik mijn ‘bastions’ in allerlei vormen en technieken. Maar wat betekent het? Een bastion is een versterkt bouwwerk, bedoeld om de inhoud te beschermen tegen kwade invloeden van buiten. Dat kunnen in letterlijke zin goederen zijn, mensen en dieren maar in figuurlijke zin ook visies, gedachten en/of overtuigingen. Denk aan bijvoorbeeld een politiek bolwerk(ander woord voor bastion). Met die betekenis kun je óók bedenken dat elk mens zijn eigen bastion is.

Vertaald naar het engels betekent bastion ‘stronghold’. Sterk vasthouden dus. Zo kun je zien dat mijn serieschilderijen strongholds zijn van verschillende gedachten, herinneringen die je wil bewaren, koesteren en beschermen. Elk bastion is houder van een bepaalde gedachte, visie, of een herinnering enz. 


Daarbij ben ik opgeleid als grafisch vormgever en dat zie je wel typisch terug in mijn werk. Men vindt mijn werk passen tussen de beeldtaal van Harrie Gerritz, Piet Zegveld en stadsgenoot Klaas Gubbels. Ik vind dat wel prettig.

Wilt u mijn werk zien? Neem dan even contact met me op. U bent altijd welkom op mijn atelier in Zevenaar.

 

Dolf Dijkstra